Wat een luxe! Puur Toscaans genot met een dikke 96 punten van Luca Maroni. Dat komt vast door rijpe, sappige en friszoete amarena-kersen, alles gedrenkt in verleidelijke melkchocolade met ...
Meer over deze wijn
Wat een luxe! Puur Toscaans genot met een dikke 96 punten van Luca Maroni. Dat komt vast door rijpe, sappige en friszoete amarena-kersen, alles gedrenkt in verleidelijke melkchocolade met ...
Meer over deze wijn
Het gebied Alba staat bekend om superieure wijnen. De wijngaarden en het terroir die aan de basis staan van deze wijn behoren in de streek tot de elite. Daarom is het niet gek dat deze ...
Meer over deze wijn
Het is een intense wijn die vol rood uit het glas spat. De jaargang 2011 is een absolute 5* Vintage. Behandel deze wijn dan ook zo. De wijn kun je dus makkelijk een paar jaar wegleggen. Of ...
Meer over deze wijn
Erg aangenaam glas Barbera gemaakt door de boertjes van de Cantina di Vinchio!Vinchio ligt in het noordoosten van de Piemonte dichtbij Nizza. Dit gebied is bij uitstek geschikt voor perfecte ...
Meer over deze wijn
Van de beste kalk-leemhoudende heuvels in de Monferrato vallei worden de mooiste Barbera druiven geplukt. Wat zijn de kenmerken? Zacht - intense kersensmaak en ouderwetse tannines. Dus heerlijk om bij te eten.
Meer over deze wijn
Dit is een schoolvoorbeeld hoe een superieure Barbera moet smaken.Intens van smaak met vooral fluwelen kersen in de voorgrond. Dan rijpe en geslepen tannines die het sap compleet omhullen. ...
Meer over deze wijn
Passito is een verwijzing naar het indrogen van de druiven. De helft van de druiven wordt geplukt en droogt 4 maanden in manden. De andere helft droogt aan de plant. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Op de heuvels van de Monferrato groeien de barbera-druiven voor deze Barbera d’Asti Superiore. Hij rijpt 14 maanden, waarvan 6 maanden op eikenhouten vaten. Alleen dan mag hij de naam ...
Meer over deze wijn
Single vineyard Barbera d’Alba afkomstig uit de wijngaard Campo del Gatto met een grootte van 1,1 hectare. De bodem is rijk aan kalksteen, mergel en klei. Schenk hem bij lamsrack, gegrild ...
Meer over deze wijn
Deze specialist uit Barolo weet ook een heerlijke 100% barbera te maken. In tegenstelling tot Barolo snel op dronk. Gemaakt voor direct drinkgenot en fruitig van stijl. Alcoholpercentage: 14,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Ruik deze Barbera d’Alba en het lijkt net alsof je langs een fruitstalletje loopt op de markt: ontdek kersen, zwarte bessen, pruimen en bramen. Deze Piemontese wijn is kruidig, sappig en ...
Meer over deze wijn
Barbera d’Asti Superiore met de smaak van zwarte kersen, pruimen, vanille en verse munt. Hij rijpt eerst 18 maanden op hout en daarna nog 18 maanden op fles. Alcoholpercentage: 14,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Naast de conventionele wijnbouw maakt San Silvestro ook biologisch gekwalificeerde wijnen, zoals deze barbera. De druiven komen uiteraard uit Piemonte. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Hiervoor worden de beste druiven afkomstig van de meest gunstig gelegen wijngaarden geselecteerd. Ze rijpen extra lang, namelijk 12 maanden op eikenhouten vaten. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
San Silvestro heeft zowel wijngaarden in Barbera d’Alba als in Barbera d’Asti. Asti is fris en direct van karakter. Aromatisch met kersen, pruimen en aardbeien. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De naam Dominae is een verwijzing naar het sterke karakter van de barbera-druif. Deze populaire variëteit is een graag geziene gast in de Piemontese wijngaarden. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Dubbele flesmaat houtgerijpte barbera uit het plaatsje Asti. Hij smaakt naarzwarte kersen, pruimen, vanille en verse munt. Heerlijk bij pasta met truffel. Alcoholpercentage: 14,5%. Inhoud: 150cl.
Meer over deze wijn
Extra lang op eikenhouten vaten gerijpte barbera afkomstig uit de Barolo-gemeente Serralunga d’Alba. Hij is complex en krachtig met zwarte bessen, koffie en drop. Schenk deze biologische ...
Meer over deze wijn
In het noorden van Italië, in Piemonte, staat het wijnhuis Sartirano. Eigenlijk meer wijnhuizen, want sinds de oprichting in 1871 heeft de wijnmakersfamilie meerdere wijnhuizen en ...
Meer over deze wijn
Een warme, robuuste, volle en plezierige wijn. Robijnachtige, bijna paarse kleur. De frisse en levendige neus heeft duidelijke tonen van zwarte bes, bessen, geroosterde hazelnoot en vanille. ...
Meer over deze wijn
Al enkele jaren komt Salvatore op puur Piemonteplezier door de eindrondes van onze selecties heen. Met 16 maanden rijping, waarvan 6 maanden in eikenhouten vaten, heeft deze Salvatore ...
Meer over deze wijn
Een warme, robuuste, volle en plezierige wijn. Robijnachtige, bijna paarse kleur. In de geur van deze wijn zijn bessen, krenten, geroosterde hazelnoot en vanille te herkennen. Deze wijn met ...
Meer over deze wijn
Een robijnrode wijn met een frisse en fruitige neus die doet denken aan zwarte bessen en rood fruit in combinatie met vanille en geroosterde hazelnoot. Een uitstekende combinatie met ...
Meer over deze wijn
Krachtige en intense Barbera, beloond met 91 punten door Gilbert & Gaillard. Hoewel het binnen de strenge richtlijnen in Asti is toegestaan om een blenddruif te gebruiken, schittert de ...
Meer over deze wijn
De meest beroemde wijnen uit het Piemontese plaatsje La Morra ken je onder de naam Barolo. Als hij wordt gemaakt van barbera, verschijnt hij op de markt als een Barbera d’Alba. Heerlijk om ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Piemonte staat bekend om de barbera en nebbiolo. Dolcetto is de derde blauwe druif van de streek. Zijn wijnen worden gezien als de alledaagse wijnen van Piemonte. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
In deze rode Italiaanse wijn worden de sappige kersen van Barbera, de aardse specerijen van Barolo en de zoete fruitweelde van Amarone gecombineerd. Het beste van drie werelden in één wijn! ...
Meer over deze wijn
Catalaanse single vineyard Chardonnay afkomstig van het Estate Milmanda in DO Conca de Barberà. Na een jaar houtrijping is deze wijn vol en rond met veel lengte. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Arcaplà is een oude techniek die werd toegepast in de Langhe bij het maken van een bijzondere blend van barbera en nebbiolo. Tegenwoordig gemaakt van 100% nebbiolo. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Gedeclasseerde Barolo gemaakt van nebbiolo. Het druivensap komt tijdens de vergisting twee uur lang in contact met barbera-schillen. Hij is bloemig met zwart fruit, specerijen en zachte ...
Meer over deze wijn
Wat hebben druiven het goed aan de oevers van de rivier Tanaro die langs tal van wijngaarden in het wereldberoemde Italiaanse wijngebied Piemonte slingert. Maar liefst acht verschillende ...
Meer over deze wijn
Piemonte ligt in het noordwesten van Italië en is één van de meest bekende wijnstreken van het land. Piemonte betekent letterlijk vertaald 'aan de voet van de berg' en de invloeden ...
Meer over deze wijn
Het Italiaanse woord Battaglione betekent letterlijk ‘bataljon’. Het is een verwijzing naar de soldaat op het etiket met zijn historische Piemontese uniform uit 1800. Alcoholpercentage: 14,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze Rosso is de instapper van de biologische wijnen van San Silvestro. Hij rijpt op roestvrijstaal en komt dus niet in aanraking met hout. Zacht en toegankelijk en lekker bij gegrilde ...
Meer over deze wijn
De grootmoeder van Renato Ratti maakte al aan het begin van de 20 ste eeuw een ‘huiswijn’ van de druiven die groeiden rondom het oude landhuis, Villa Pattono. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn